Niko im nije ravan: Bayern ponovo na tronu Evrope!

U finalu bolji od PSG-a

Niko im nije ravan: Bayern ponovo na tronu Evrope!

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayerna su po šesti put u svojoj historiji uspjeli da dođu na tron Evrope jer su večeras u finalu Lige prvaka u Lisabonu sa minimalnih 1:0 pobijedili PSG.

Od prve minute smo gledali zaista odličan meč, te su se napadi Bayerna i PSG-a redali kao na traci. Prvu šansu imao je Mbappe u 15. minuti kada su ga uspjeli u posljednjem trenutku izblokirati Kimmich i Boateng.

Samo tri minute kasnije sjajna šansa za Parižane. Neymar je pokušao, ali je Neuer na fantastičan način zaustavio njegov udarac i spasio svoju mrežu.

Prvu veliku šansu na utakmici Bayern je imao u 32. minuti. Lewandowski je sjajno šutirao glavom, ali je Navas na maestralan način uspio da to odbrani. U samom finišu prvog dijela novi zicer za PSG. Parižani su iskoristili grešku odbrane Bayerna, ali na kraju je Mbappe loše šutirao.

U sudijskoj nadoknadi zaprijetio je i Bayern. Coman je nakon sjajnog prodora pao u kaznenom prostoru PSG-a, ali je sudija Orsato odmahnuo rukama iako je to bila zaista sumnjiva situacija.

I u drugom dijelu nastavilo se igrati u nevjerovatnom tempu. Nakon nekoliko solidnih šansi na obje strane konačno smo vidjeli gol. To se desilo u 59. minuti kada je Kimmich sjajno centrirao, a gol glavom za 1:0 i veliko slavlje Bavaraca postiže večeras odlični Coman.

Već u narednom napadu Bayern je mogao i do drugog gola. Coman ponovo šutira i matira Navasa, ali loptu s linije izbacuje Thiago Silva i spašava svoj tim.

PSG je mogao do izjednačenja u 70. minuti. Di Maria je sjajno uposlio Marquinhosa koji je izašao sam ispred Neuera, ali golman Bayerna fantastično brani njegov udarac. Tri minuta kasnije i igrači PSG-a su tražili penal. Mbappe je nakon driblinga pao u kaznenom prostoru, no i ovaj put sudija samo odmahuje rukama.

Do kraja utakmice PSG je pokušavao nekako da dođe do prilike, ali Bayern je sjajno stajao na terenu i igrao dosta visoko čime su spriječili Parižane da ozbiljno zaprijete. Na kraju je Bayern slavio sa 1:0 i zasluženo osvojio Ligu prvaka.

Za Bayern je ovo šesta titula Lige prvaka u historiji po čemu su se izjednačili s Liverpoolom, a ispred njih su sada još samo Milan i Real Madrid.

Liga prvaka, finale:

PSG - Bayern 0:1 (Coman 59')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

PSG: Navas, Bernat, Kehrer, Kimpembe, Thiago Silva, Marquinhos, Herrera, Paredes, Mbappe, Di Maria, Neymar.

Bayern: Neuer, Alaba, Boateng, Kimmich, Davies, Alcantara, Goretzka, Muller, Coman, Gnabry, Lewandowski.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Bayern zasluzeno najbolja ekipa u evropi - nevjerovatno sta ovaj Neuer sve brani.
39 5
kaskada24
Od početka do kraja dosljedno i ZASLUŽENO! Živio Bajern!
28 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi