Niko Kovač: Molite se za nas, mi ćemo znati vratiti!

Hrvatska reprezentacija putuje prema Brazilu

Niko Kovač: Molite se za nas, mi ćemo znati vratiti!

Hrvatska fudbalska reprezentacija uspješno je sletjela u Lisabon.  Tu će malo predahnuti, a uskoro nastavljaju svoj let prema Salvadoru da bi oko 16 sati trebali stići na svoju konačnu destinaciju - Brazil.

"Moji igrači su rano ustali, na šta nisu baš navikli. Sada imaju vremena da odspavaju do Salvadora", rekao je Niko Kovač jutros prilikom ukrcavanja na let za Brazil, i dodao:

"Prva dva, tri dana ćemo lagano trenirati da se naviknemo na vremenske uslove. Zatim imamo utakmicu protiv Australije pa čekamo Brazil."

Selektor Hrvatske je naglasio da je grupa A izrazito teška, čemu svjedoče imena protivnika koja nisu nimalo bezazlena. Hrvatska može proći grupu ali vrlo lako može završiti i na posljednjem mjestu. Situacija u toj grupi je takva da će iznenađenje biti jedino ispadanje Brazila, dok su sve ostale opcije otvorene, moguće i realne.

"Pogledao sam posljednje utakmice Meksika i Kameruna. Uvjerio sam se kako su to, zapravo, jake ekipe. Meksiko jeste ostao bez dvojice važnih igrača ali i dalje su dobri, dok za Kamerun ne treba trošiti riječi. Vidjeli ste kako su Kamerunci odigrali protiv Nijemaca... Naša grupa je zaista nezgodna." rekao je selektor naših zapadnih susjeda.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kovač se pri polijetanju okrenuo navijačima kojim je poručio: "Molite se za nas. Mi ćemo znati vratiti!"

Vjerujemo da će Niko Kovač zajedno sa svojim igračima pomno pratiti večerašnju utakmicu između Meksika i Bosne i Hercegovine. Naša reprezentacija će u ovom susretu, uvjetno rečeno, odglumiti Hrvatsku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti