Niko Kovač razmišlja o povlačenju
Kovač razmišlja o trenerskom poslu

Bilić ostaje bez važne karike

Niko Kovač razmišlja o povlačenju

M. Maksimović

Kapiten reprezentacije Hrvatske i veznjak Red Bull Salzburga, Niko Kovač najavio je skori završetak karijere. Niko je u razgovoru za Novu TV iz Zagreba istakao probleme koje ima u svom klubu, ekipi Red Bull Salzburga.

 - Ovisit će hoću li ja igrati u kontinuitetu. Ako ne budem znamo svi što će biti. Ja znam da imam maksimalno još pola godine i onda je to to - kaže Kovač koji u posljednje vrijeme igra sv manje u dresu Red Bulla.
 - Ja nažalost nemam Slavena Bilića u klubu. Trapattoni je otišao, došao je novi trener s novim razmišljanjem. To je tako: nekom se sviđaš, a nekom ne - naglasio je Kovač te dodao - Uvijek mi je bila čast igrati za reprezentaciju i dok umrem ja ću voljeti ovu reprezentaciju i bit ću uz nju.

Niko Kovač je karijeru počeo u Hertha Zehlendorf, nakon čega stiže u Herthu  u kojoj se zadržao pet sezone. Slijede dvije sezone. Bayeru, pa dvije u Hamburgu. Od 2001. do 2003. godine Niko Kovač je nosio dres Bayerna, a nove tri sezone u dresu Herthe je odradio od 2003. do 2006. godine Pred kraj sezone 2005/06 čelnici berlinskog kluba obznanili su mu da ne žele produžiti njegov ugovor, pa je Niko završio u Salzburgu.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.