Niko Kranjčar napustio Škotsku i vratio se u Zagreb
FOTO: EPA

Nova uloga za Kranjčara

Niko Kranjčar napustio Škotsku i vratio se u Zagreb

Samir Mlaćo

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske Niko Kranjčar vratio se iz Škotske, te dobio funkciju u HNS-u.

Postao je službeni ambasador Europskog prvenstva za igrače od 17 godina koje će se od 3. do 19. maja održati u Hrvatskoj.

"Naravno da sam prihvatio ovaj poziv HNS-a da budem ambasador ovog natjecanja...Velika mi je čast biti ambasador ovog projekta. Neću biti ovdje cijelo vrijeme, ali ću stalno promovirati ovaj turnir, sve u dogovoru s klubom u kojem imam svakodnevne obveze. Tamo sam u procesu rehabilitacije, a sada sam zamolio da me oslobode na 3-4 dana kako bi mogao biti ovdje", kazao je Kranjčar medijima u susjednoj zemlji. 

Kranjčar je u Škotskoj nastupao za Rangers, dok je prije toga bio član New York Cosmosa, Dynamo Kyieva, QPR-a, Porsmoutha, Tottenham Hotspura, a u Hrvatskoj je nosio dres dva najljuća rivala Dinama i Hajduka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi