Niko Kranjčar vjerovatno odustaje od fudbala

Povreda ga tjera u mirovinu prije vremena

Niko Kranjčar vjerovatno odustaje od fudbala

Niko Kranjčar, koji je prije desetak godina bio vjerovatno najveća mlada zvijezda hrvatskog fudbala, sve je bliži odluci da se povuče iz fudbala.

Fudbaler Glasgow Rangersa je skoro devet mjeseci izvan stroja zbog teške povrede koljena i, sudeći prema izjavi njegovog oca Zlatka, sve su prilike da će brzo okončati karijeru.

"Nakon teške povrede i dalje ga jako boli koljeno, a ima i vodu u koljenu. Pitanje je hoće li nakon ljeta više igrati fudbal. Iskreno, sve mu je teže, a nije se lako ni psihički vratiti nakon svega", rekao je Zlatko Kranjčar u izjavi za The Sun.

Niko Kranjčar sa Glasgow Rangersom ima ugovor do ljeta i tada će uslijediti oproštaj od škotskog velikana, a vjerovatno i od profesionalnog fudbala.

Sada već 33-godišnji Kranjčar je u Rangerse došao 2016. godine, a do danas je odigrao 26 utakmica, od čega svega sedam ove sezone. U prošlosti je nastupao za Dinamo, Hajduk, Portsmouth, Tottenham, Dynamo, QPR i New York Cosmos.

U prilog ovoj priči ide i informacija da je Niko Kranjčar već upisao Akademiju HNS-a i da želi postati trener, a njegov otac Zlatko ne odbacuje mogućnost ni da ga u budućnosti angažuje za svog pomoćnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi