Niko ne može da parira Manchester Cityju

Koliko su klubovi uložili u pojačanja?

Niko ne može da parira Manchester Cityju

E. Škorić

Poznata nogometna opservatorija CIES iz Švicarske izračunala je najvrjednije timove u najjačim ligama u Evropi, odnosno koliko novaca je uloženo u koju ekipu. Na kraju se došlo do zaključka da je to ubjedljivo Manchester City.

Engleski prvak je prvi klub koji je premašio cifru od milijardu eura za trenutne igrače.

City je na momčad koju je želio Pep Guardiola uložio ukupno 1,014 milijardi eura, drugi je PSG sa 913 miliona eura, treći Real Madrid s 902 miliona eura uloženih u trenutnu ekipu.

Slijedi Manchester United sa 751 miion eura, Juventus sa 709, pa Barcelona sa 697 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Momčadi Premier lige u prosjeku koštaju 345 miliona eura, daleko više nego klubovi u drugim ligama.

U Španiji i Italiji prosječna vrijednost ekipa je 167 miliona eura, u Bundesligi 124, a u Ligi 1 'samo' 118 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi