Niko ne voli otkaze, osim možda ako ste trener Monaca?
Francuz se puno više proslavio kao igrač, ulozi trenera očigledno još nije dorastao

Henry će profitirati

Niko ne voli otkaze, osim možda ako ste trener Monaca?

Edmir Škorić

Legendarni francuski nogometaš Thierry Henry nije se proslavio na klupi Monaca.

Henryju nešto teže ide u ulozi trenera, pošto je nakon samo 20 mečeva dobio otkaz u francuskom Monacu, koji se bori da ostane u ligi.

Henry je u Monacu stigao nakon očajnog početka sezone, a naslijedio je Leonarda Jardima. Ipak, serija loših rezultata je nastavljena i Henry sada mora da ode.

Umjesto njega će doći upravo Jardim, koji je navodno postigao dogovor s Monacom, a Henry će ipak imati i utješni 'poklon'.

Henry je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 2,8 miliona funti godišnje, a prema brojnim izvorima dobio je punu otpremninu nakon što mu je uručen otkaz.

To znači da će nekadašnji napadač Arsenala inkasirati 8.4 miliona funti, pa će na neki način lakše da preboli sve ono što mu se jutros desilo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sada je pitanje da li je neko spreman da da Henryju šansu nakon očajnih igara na klupi Monaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi