Henryju se sprema otkaz, Jardim se vraća u Monaco

Čeka se potvrda

Henryju se sprema otkaz, Jardim se vraća u Monaco

Epizodi Thierryja Henryja u Monacu će doći kraj u idućih 48 sati, javljaju francuski mediji.

Kneževi su ulagali velike nade kada su krajem prošle godine za novog trenera postavili Henryja, ali to se nije ispostavilo kao pravi potez, jer je Monaco u 12 utakmica pod njegovim vodstvom slavio u samo dva navrata.

Danas kada je Monaco na bod od posljednje pozicije i kada mu opasno prijeti ispadanje, čelnici kluba razmatraju mogućnost da otpuste Henryja kojeg bi trebao zamijeniti čovjek kojeg je naslijedio - Leonardo Jardim. Portugalac bi se ovoga puta trebao vratiti kao spasioc, a pregovori na relaciji 'Jardim - Monaco' navodno su uveliko u toku.

Jardim je prethodno vodio Monaco od 2014. do 2018. godine. S ovim klubom je osvojio naslov 2017. godine, a stigao je također i do polufinala Lige prvaka.

Kroz karijeru Jardim je, podsjetimo, još vodio Sporting, Bragu, Beira-Mar, Chaves, Olympiakos...

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi