Niko se nije bolnije oprostio od nekog kluba kao Goetze od Borussije Dortmund

Razočaravajući kraj za Nijemca

Niko se nije bolnije oprostio od nekog kluba kao Goetze od Borussije Dortmund

A. Čaušević

Mario Goetze će od sljedeće sezone igrati u dresu drugog kluba nakon što je i definitivno potvrđeno da će napustiti Borussiju Dortmund. 

Drugi Goetzeov mandat u Borussiji Dortmund završava se na tužan i razočaravajući način jer nije ni dobio priliku da odigra posljednji sezonski meč.

Naime, odlični tehničar je prije nekoliko sedmica postao otac, a uoči posljednje utakmice nije uspio proći neophodni test sigurnosti uslijed pandemije koronavirusa.

Goetze je u međuvremenu bio u kontaktu sa suprugom Ann-Kathrinom Broemmel i novorođenom kćerkicom pa nije dobio dozvolu za nastup protiv Hoffenheima.

Tako umjesto na terenu Goetze posljednju utakmicu kao član Borussije posmatra sa tribina...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bivši njemački reprezentativac je prvi nastup za Borussiju upisao još 2010. godine, u međuvremenu je igrao i za Bayern, a sada ga prema svemu sudeći ćekaju novi izazovi i to van Njemačke.

Kao klubovi koji su najozbiljnije zainteresovani za ovog 28-godišnjaka spominju se rimski gradski rivali Roma i Lazio, a interes pokazuje i Atletico Madrid.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
Bgm Kramaric slozi četiri gola Dortmund a tek drugo pocelo
4 0
Maestro
Ko ga **** jest tužan kraj kad je napustio Dortmundu zbog para otišao u Bayern nije bio tužan kraj pa se vratio kao istrosen igrač ponovo u Dortmund i treba mu priredit neku proslavu
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije