Mersudin Ahmetović se vratio!

Počeo s treninzima

Mersudin Ahmetović se vratio!

E. Škorić

Od povrede Mersudina Ahmetovića, FK Sarajevo ima velikih problema s realizacijom.

Ahmetovića odavno nema zbog jedne teške povrede ligamenata koljena. Povrijedio se još u jesen prošle godine, a operisan je početkom novembra. Nakon pet mjeseci, Ahmetović je opet na terenu.

Trenirao je danas s ostatkom ekipe, uoči derbija sa Željezničarom, pa bi možda mogao biti u kombinacijama za neke od važnih mečeva Sarajeva u samoj završnici Premijer lige.

Ahmetović je prije povrede odigrao deset mečeva u ovoj sezoni Premijer lige, te je postigao tri gola i upisao jednu asistenciju.

Sarajevo je imalo devet bodova pednosti na polusezoni, no sada Borac ima isti broj bodova i Banjalučani su zbog bolje gol-razlike trenutno na prvom mjestu. Ovo kolo može mnogo toga donijeti, jer Borac večeras gostuje u Mostaru Veležu, a bordo tim sutra dočekuje Željezničar na Koševu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pokušat će Sarajevo na kraju ipak odbraniti titulu, a ima i priliku za duplu krunu jer u finalu Kupa igra protiv Borca. Ahmetović je uz TV ili sa tribina odgledao sve bitnije utakmice Sarajeva, a sada postoji mogućnost da istrči na teren i pomogne saigračima da ostvare zacrtane ciljeve.

U komentarima ispod objave Sarajeva na Facebooku mnogi navijači velikana s Koševa poručuju da bi Ahmetović komotno mogao već sutra zaigrati i da bi nedovoljno oporavljen mogao da bude čovjek odluke u jednoj od najvažnijih utakmica u raspletu Premijer lige.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

papagaj
Evo usra.. smo se
2 16
BordoBijeli
Ma nema nista od toga do naredne sezone.Mora fino prvo proci pripreme na ljeto,nije godinu dana dotakao loptu.Ali fino sto se polako vraca.Bit ce jos bolji aBd
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi