Vico Zeljković nakon Engleske: "VAR je preokrenuo meč, ali pali smo i prije toga"

Predsjednik N/FSBiH

Vico Zeljković nakon Engleske: "VAR je preokrenuo meč, ali pali smo i prije toga"

Eldar Ganibegović, foto: E. Haračić

Vico Zeljković, predsjednik N/FSBiH, govorio je za SportSport nakon poraza Bosne i Hercegovine u Engleskoj 3:0.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u prijateljskoj utakmici u Newcastleu poražena od selekcije Engleske rezultatom 3:0.

Naši reprezentativci odigrali su sasvim pristojno drugo poluvrijeme, ali u drugom nisu postojali, Englezi su se još pojačali izmjenama i ostvarili sigurnu pobjedu.

Nakon utakmice izjavu za SportSport je dao predsjednik N/FSBiH, Vico Zeljković.

"Poraz 3:0, ali s druge strane prvo poluvrijeme mislim da se moglo vidjeti ono što se može očekivati u narednom periodu, a to je borba na terenu. Poluvrijeme s Englezima u Newcastleu može i treba da bude vodilja", istakao je Zeljković, pa nastavio:

"Drugo poluvrijeme zamjene, kod njih su ušli bolji igrači. Pali smo fizički što je naša stara boljka. Možemo imati razloga za optimizam, imamo koncept dugoročan i nije se ništa ni očekivalo preko noći."

Oglasi

Kohezija u ekipi je dobra?

"Mislim da je to bilo vidljivo u prvom poluvremenu gdje smo sigurno pokazali da ovi igrači koji su ovdje danas bili i nekolicina njih koji su povrijeđeni, kada se to sve skupi, kada još malo provedu zajedno, mislim da će to biti jako dobro u budućnosti. Siguran sam da recept iz prvog poluvremena gdje smo egal ili favoriti, da s tim receptom ćemo moći biti zadovoljni i ostvarivati pobjede."

Šta je cilj, kakav je koncept? 

"Koncept je od četiri godine i krajnji cilj je plasman na Evropsko prvenstvo. Naravno, treba vremena, snage da se određene stvari kada se dožive porazi dignu, da se nastavi dalje. Moramo sigurno graditi jedan put i kroz te načine ćemo moći doći do željenih rezultata, odnosno odlaska na veliko takmičenje. Osim Brazila, nemamo sada tih uspjeha."

Selektor Sergej Barbarez?

"Mislim da je i njemu ovo debi i moglo se vidjeti da je bio u utakmici 1000% i prvim poluvremenom može biti zadovoljan. Taj VAR je dosudio penal koji je okrenuo utakmicu, ali i prije toga smo imali pad gdje se moglo pretpostaviti da će otići u ovom smjeru."

Podsjetimo, 9. juna fudbalska reprezentacija naše zemlje igra još jedan prijateljski meč i to protiv Italije u Empoliju. 

Top Komentari

Vd1990
To vico majstore sledeće prijateljske sa brazilom
0 2
Pajkan
Vico pa ni jednog trofaznog..bem mu miša.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi