Nikola Vasilj: Ukrajina je ozbiljna reprezentacija, posebno opasna na domaćem terenu
25-godišnji Vasilj radi sjajan posao na vratima ukrajinske Zoryje

Golman ukrajinske Zoryje za SportSport.ba

Nikola Vasilj: Ukrajina je ozbiljna reprezentacija, posebno opasna na domaćem terenu

Bosanskohercegovačka nogometna reprezentacija u kvalifikacijama za SP u Katru igrat će u skupini s Francuskom, Ukrajinom, Finskom i Kazahstanom. 

Naš nacionalni tim čekat će jako težak posao u grupi D.

Nekako se samo po sebi nameće da je prvo mjesto rezervirano za svjetske prvake Francuze dok će BiH ući u tešku borbu za baraž s Ukrajincima, Fincima i Kazahstancima. Boje bh. nogometa u Ukrajini brani 25-godišnji golman Zoryje Nikola Vasilj. Mladi Vasilj u posljednje vrijeme brani u sjajnoj formi a još uvijek se priča o posljednoj utakmici Europa lige gdje je naš golman bio junak utakmice u kojoj je skupocjenim napadačima Leicestera branio zicere i svojoj Zoryji osigurao jednu od najvećih pobjeda ikada. Ovog momka koji sve jače kuca na vrata našeg nacionalnog tima pitali smo što misli o našoj skupini, te posebno ukrajinskoj nogometnoj reprezentaciji protiv čijih igrača igra skoro svakog vikenda:

"Sama skupina je jako, jako teška" - govori Vasilj i dodaje:

"Izostala je sreća pri ždrijebu, laganog protivnika nema. Francuska se nameće kao najveći favorit skupine a velika borba će se voditi za mjesto koje vodi u baraž. Što se tiče ukrajinske reprezentacije, vremenom je to postala jedna izuzetno ozbiljna i snažna reprezentacija koju izuzetno vodi legendarni Shevchenko. O njihovoj snazi najbolje će posvjedočiti i posljednje kvalifikacije za Euro gdje su bili uvjerljivo prvi ispred Portugala i Srbije. Posebno su opasni i goropadni na domaćem terenu gdje su još opasniji, a u reprezentaciji igra cijeli niz odličnih igrača koje je Shevchenko sjajno uklopio u cjelinu u kojoj se možda najviše ističe Yarmolenko koji je od izbornika dobio skoro neograničenu slobodu i igri. I u ukrajinskoj ligi igra dosta nogometaša koji su već članovi, ili snažno kucaju na vrata reprezentacije. Našu reprezentaciju sigurno će čekati jako teški dvoboji protiv Ukrajine." - kazao je golman Zoryje Nikola Vasilj.

Inače, Nikola je uhvatio konituitet nastupa za ovaj ukrajinski klub. Nakon briljantne predstave protiv Leicestera i jučer je stajao na vratima Zoryje u utakmici tamošnjeg prvenstva i 3-1 pobjedi protiv momčadi Dnipra. Inače, Nikola je sasvim sigurno jedan od onih golmana koji bi već u bliskoj budućnosti zasigurno trebao dobiti šansu u nacionalnom dresu jer je to svojim partijama u Zoryji svakako zaslužio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti