Sjajna partija Nikole Vasilja na vratima Zoryje
Bh. golman bio je sjajan večeras protiv Leicestera

Ukrajinci slavili protiv Leicestera

Sjajna partija Nikole Vasilja na vratima Zoryje

Nogometaši ukrajinske Zoryje večeras su u 5. kolu grupe G. Europa lige savladali favorizirani engleski Leicester. 

Kladionice su, a i stanje na ljestvici u izrazitu ulogu favorita stavili engleski sastav, no na terenu je viđena sasvim ravnopravna borba. 

Ukrajinski tim odlično je stajao na terenu a ono što je važno ljubiteljima nogometa u BiH jeste da je među vratnicama domaćeg tima stajao naš golman Nikola Vasilj. Mladi Međugorac na kraju je jedan od najzaslužnijih što je Zorya zabilježila veliku pobjedu nad Englezima, te drugu uzastopnu nakon što su katastrofalno otvorili grupu s uzastopna tri poraza. Leicester je imao sjajne prigode u nekoliko navrata u finišu utakmice no Vasilj je svojim reakcijama spasio Ukrajince. 

Tako je Vasilj u 79. minuti prvo obranio sjajan šut Kelechi Iheananchoa, a zatim i odbijanac na koji je naletio James Maddison. Nikola je i duboko u sudačkoj nadoknadi kada su Ukrajnici vodili 1:0 golom Sayyadmanesha obranio i fantastičan šut Cengiz Undera koji je gađao lijeve rašlje, no Međugorac je opet reagirao sjajno i jedan je od najzaslužnijih za veliko slavlje Zoryje. Ipak, Ukrajinci su se kasno probudili pa tako im ovaj trijumf neće pomoći da prođu grupu jer su kolo prije kraja Leiscester i Braga nedodirljivi s po 10 bodova u grupi G, no ipak, raduje sjajna partija bh. vratara koji svoje šanse na vratima Zoryje koristi sjajno i svakako bi neko od idućih izbornika bh. nacionalnog tima trebao obratiti pažnju na ovog 25-godišnjaka. 

Top Komentari

user1583752673
Dajte momka sansu ili ode komsijama vi se latili Pirica ko pijan plota covjek ni rezerva nije u Mariboru
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi