Nikolić godinu dana u Koldingu

Toromanović dobio konkurenciju

Nikolić godinu dana u Koldingu

Bivši reprezentativni pivot Srbije Ratko Nikolić nakon šest godina igranja u Španiji napustio je ASOBAL ligu i prešao u redove danskog Koldinga za koji nastupa i naš reprezentativac Muhamed Toromanović.

Velika finansijska kriza je pogodila španski rukomet, pa je Portland odlučio smnajiti ugovore svim igračima. Klub iz Pamplone je čak morao odustati i od igranja u Evropi. Novi uslovi koje je uprava Portlanda ponudila nisu se svidjeli Ratku Nikoliću koji je odlučio napustiti klub.

Najbolju ponudu je dostavio danski velikan Kolding i Nikolić je potpisao ugovor na jednu godinu, ali je najavio kako će to biti jedina sezona u danskoj ligi, te da se već naredne sezone namjerava vratiti u neki od španskih klubova. Kolding ima ambicije osvojiti sve trofeje u danskom rukometu, te otići najmanje do četvrtfinala Lige prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.