Nikolić: Pobjeda nam donosi mir i prednost nad konkurentima
Nikolić je standardan ove sezone u ekipi iz Kaknja, a osim defanzivnih zadataka uspio je postići i dva gola

Defanzivac Mladosti pred duel sa Slobodom

Nikolić: Pobjeda nam donosi mir i prednost nad konkurentima

D. Kurbegović, foto: T. Hebib

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja sutra će na domaćem terenu u okviru 14.kola Premijer lige BiH dočekati tim tuzlanske Slobode.

Ova utakmica od velike važnosti je za oba tima, Mladost nakon dva vezana poraza želi da se pozitivnim rezultatom još više udalji od timova koji su u opasnoj zoni, dok Sloboda nakon remija protiv Radnika i pobjede protiv Borca želi nastaviti s dobrim rezultatima.

Kakanjci će se sutra pokušati osvetiti i za visok poraz u prvoj utakmici ovih ekipa, kada je Sloboda na Tušnju slavila 3:0.

Standardni član prve postave Mladosti, visoki stoper Miloš Nikolić vjeruje da će njegova ekipa sutra odigrati dobar meč i osvojiti tri boda.

«Nakon dva poraza dolazi nam Sloboda, koja je u usponu forme i igraju dobro u posljednje vrijeme. Mi nakon dva poraza od Borca i Sarajeva želimo da ostvarimo pozitivan rezultat. Neće nam biti Ćerimagića, dok je Vazda upitan, ali siguran sam ko god dobije šansu da će dati svoj maksimum. S nova tri boda još više bi se udaljili iz opasne zone, dobili bi potreban mir, te se približili sredini tabele», ističe defanzivac Mladosti.

Zadovoljan je bodovnim saldom ekipe, ali i svojim igrama

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

«Zadovoljni smo brojem bodova na svome kontu, ono što je bitno da smo pobijedili glavne konkurente u toj borbi za opstanak, odnosno slavili smo protiv Radnika, Krupe i Olimpika. Nismo zadovoljni što smo u tri utakmice protiv Sarajeva, Borca i Tuzla Citya primili veliki broj golova. Uvijek može bolje, ekipa je mlada i ovo je trenutno realnost kada je pozicija na tabeli u pitanju. U vezi moje igre, pa najbitnije je da sam standardan uspio sam postići i dva gola, ali siguran sam da mogu još bolje i da ima tu još dosta prostora za napredak», kazao je za SportSport.ba Miloš Nikolić.

Mogući sastav Mladosti: Bukvić, Lalić, Mahmić, Žulj, Nikolić, Alić. Biber, Hiroš, Dedić, Veladžić i Hadžić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi