Nikolić: Šteta je što nismo iskoristili umor igrača Borca
Nikolić je imao nekoliko prilika na utakmici protiv Borca, ali nije uspio da zatrese mrežu bivšeg kluba.

Napadač Čelika nakon boda u Banja Luci

Nikolić: Šteta je što nismo iskoristili umor igrača Borca

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika su na gostovanju kod Borca odigravši 0:0 osvojili prvi gostujući bod ove sezone u Premijer ligi. Iako su bili bolji tim, Zeničani nisu uspjeli da osvoje sva tri boda.

Jedan od 'krivaca' što Čelik nije odnio sva tri boda iz Banja Luke je domaći golman Marko Savatović, koji je nekoliko puta sjajno intervenisao.

Stevo Nikolić bio je najveća prijetnja za gol Borca, svog bivšeg kluba, ali golman Savatović je bio nesavladiv. Napadač Zeničana zadovoljan je igrom svoje ekipe, ali ostaje žal što nisu osvojili tri boda koja bi ih vratili u igru za opstanak.

"Odigrali smo jednu dobru utakmicu, bili smo čvrsti u odbrani, ali falilo nam je malo više sreće i koncentracije u završnici. Teren je bio dosta mekan, malo su ga oporavili od utakmice protiv Zrinjskog i na oko je možda djelovao solidno, ali bio je stvarno težak da bi se odigrala jedna dobra i gledljiva utakmica", ističe Nikolić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik je konačno osvojilo bod na gostujućem terenu

"Mogli smo danas iskoristiti umor igrača Borca, ali nismo uspjeli. Imali smo priliku da se dodatno približimo konkurentima, izgledali smo mnogo bolje nego na prethodnim utakmicama što daje  nadu pred naredne mečeve. Pobjedom protiv GOŠK-a u narednom kolu sigurno bi dodatno podigli samopouzdanje, za dalje utakmice. Uz to, poslije GOŠK-a je reprezentativna pauza koja će nam svakako doći da se još bolje uigramo i posložimo s novim trenerom", kazao je za SportSport.ba Stevo Nikolić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi