Nikolić: U London nismo došli slučajno

"Dobro smo krenuli, treba tako i nastaviti"

Nikolić: U London nismo došli slučajno

A. Haznadarević

Sjajan nastup KK Spars u prvom meču junorske Eurolige koja se igra u Londonu, bio je samo najava onoga na šta su ovi mladi momci spremni uraditi.

Savladan je bez većih problema tim INSEP-a, a juniorski reprezentativac Slovenije Aleksej Nikolić bio je jedan od najistaknutijih pojedinaca sa 18 poena, 8 skokova i 9 asistencija.

 

"Pa dobri su ali kao što rezultat kaže, mi smo bolji, odigrali smo našu prepoznatljivu igru, pogotovo u drugom dijelu, tako da nije bilo dileme", smatra Nikolić.

 

Sparse danas očekuje veliki okršaj sa vršnjacima koji nose dres Barcelone, a igrač sarajevskih Sparsa smatra da ipak mogu nastaviti u istom ritmu:

 

"Treba nam mir, jednostavno želimo da se pokažemo ovdje u najboljem mogućem svjetlu, dobro smo krenuli, trebamo tako nastaviti. Ovdje nismo došli slučajno!".

 

Devet asistencija, kao da kopiraš Spanulisa, koji je tvoj omiljeni igrač.

 

"Dobro je bilo ali da bih dostigao Spanulisa trebam još raditi i napredovati, dug put preda mnom, ali kada nešto želite i kada ste spremni naporno raditi, ništa nije nemoguće."

 

Znači spreman si da sutra prikažeš neke nove lijepe kreacije u igri ?

 

"Što da ne, spreman sam za to!"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.