"Nisam imao mira dok sam gledao utakmicu, nije moglo bez stresa"
Tri puta je Malkočević odveo našu reprezenaciju na EP, a sada je utakmicu pratio iz vlastitog doma

Sakib Malkočević za SportSport.ba

"Nisam imao mira dok sam gledao utakmicu, nije moglo bez stresa"

Samir Mlaćo

Kadetska reprezentacija naše zemlje pobjedom nad Danskom otvorila je prvenstvo u Engleskoj. Slavili smo 3:2, te upisali prva tri boda, koja su svakako bitna i za samopouzdanje pred naredne mečeve.

U Englesku je naša selekcija doputovala bez selektora Sakiba Malkovičevića koji je na preporuku doktora ostao u našoj zemlji. Ponosan je Malkočević, naš najuspješniji selektor, bio na momke i stručni štab, ali u razgovoru za SportSport.ba priznaje da nije bilo lako gledati susret u kojem smo dva puta gubili, ali na kraju slavili pobjedu.

"Bio sam u stalnom kontaktu sa svima, a utakmica je bila onakva kakvu smo i očekivali. Duel dvije ekipe koje se dobro poznaju, mislim da smo pobijedili na isti način kao i prvi put. Ovo je bila puno bolja utakmica i jako je važno bilo vratiti se poslije prvog poluvremena kada su Danci realno mogli riješiti sve", priča Malkočević.

U jednu ruku je i sretan što nije otputovao u Englesku.

"Momci su pokazali karakter i kvalitet, te na kraju slavili. Kada sam razgovarao sa svima njima rekli su da je možda i bolje što nisam u Engleskoj. Najviše zbog napornog puta, ali i zbog vremena te stresa. Međutim, stres je i ovako i onako, nisam imao mira, ali sam vjerovao u naše momke", priznaje naš sagovornik.

Vjeruje da možemo napraviti malo čudo i proći grupnu fazu.

"Danska je kvalitetnija od ostalih rivala, ali to ne mora ništa da znači. Belgija ima tri boda, uvijek su nezgodni, ali imali su problema u elitnom krugu. Nama je prva pobjeda dala samopouzdanje i nadam se da će momci nastaviti u ovakvom ritmu. Sada nam se ukazala realna šansa da uđemo među osam. Neka momci samo nastave ovako, ja ću bit prezadovoljan. Hvala vama što nas pratite", dodao je Malkočević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi