Malkočević vjeruje da ova generacija može napraviti iskorak

Sakib Malkočević, selektor bh.kadeta pred nastup u Engleskoj

"Dobro smo uštimani orkestar, koji će najbolju muziku svirati u Engleskoj"

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra putuje za Englesku, gdje će po treći puta uzastopno sudjelovati na Evropskom prvenstvu. Izabranici trenera Sakiba Malkočevića i Zorana Erbeza, proteklih dana su se u Zenici spremali za nastup na smotri najboljih selekcije Evrope, gdje ne žele biti samo učesnici.

Danas je u Trening centru N/FSBiH u Zenici organizovana i press konferencija povodom ispraćaja naših kadeta na Evropsko prvenstvo. Medijima su se obratili treneri Sakib Malkočević i Zoran Erbez, te nogometaši Ajdin Hasić, Luka Kačavenda i Robert Voloder.

Sakib Malkočević je selektor, koji će sigurno zlatnim slovima biti upisan kao trener koji je tri puta uzastopno odveo jednu selekciju BiH na Evropsko prvenstvo. Iako je imao određenih zdravstvenih problema, selektor se nakon operacije osjeća veoma dobro i spreman je da predvodi tim u Engleskoj, gdje naši momci imaju dosta toga da pokažu.

"Hvala vam što nam dajete podršku svih ovih godina, posebno za ove novinare iz Zenice, koji svakodnevno prate naše treninge i utakmice. Svima vama su vrata kada je u pitanju ova selekcija uvijek su otvorena. Sigurno da je velika stvar što smo treći puta zaredom na Evropskom prvenstvu, nije to mala stvar i nije bilo nimalo lako. Najteže je bilo u prvom krugu kvalifikacija u Makedoniji, kada ekipa nije bila ni uigrana ni posložena, međutim iz utakmice u utakmicu mi smo izgledali sve bolje. To smo pokazali u Elitnom krugu kada smo u Austriji odigrali veoma kvalitetno ii zborili Evropsko prvenstvo. Sve čestitke igračima, kolegi Erbezu, mojim saradnicima, ljudima u Savezu. Ponosni smo što ponovo igramo na Evropskom prvenstvu i učinit ćemo sve da našu državu predstavimo na pravi način", ističe Malkočević.

Dva puta smo takmičenje završili u grupnoj fazi, možda je došlo vrijeme za novi iskorak

"Mi smo samim plasmanom na Evropsko prvenstvo svoj cilj ostvarili, naravno da mi svi želimo više i bolje,ali znamo i da je jaka konkurencija. U Engleskoj neće biti loših ekipa, te sam u razgovoru sa svojim saradnicima tokom priprema u Zenici stvarno utvrdili da imamo dobru selekciju, koja je možda i sposobna da napravi korak više. Mi smo jedan dobro uštimani orkestar, koji će najbolju muziku svirati u Engleskoj. Neće biti lako, ali ako nam se neke stvari poklope mogli bi napraviti korak više, a to je prolazak grupne faze", kazao je Malkočević.

Top Komentari

Medo-Brundo
Sretno momci!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi