"Nisam razmišljao, ali bih mogao otići"

Diego Maradona ne zna još svoju budućnost

"Nisam razmišljao, ali bih mogao otići"

Uoči utakmice s Njemačkom Argentinci su najavljivali sigurnu pobjedu, ali su kući otišli sa četiri pogotka u mreži Sergija Romera. Nakon utakmice je Diego Maradona priznao da je njegov tim bio loš.

„Njemačka nas je dobro prostudirala i odigrala je dobru utakmicu. Sve se promijenilo nakon prvog gola koji je potpuno usmjerio stvari u drugom pravcu. Nakon primljenog pogotka smo im olakšali put do pobjede“, rekao je Maradona na početku pres konferencije nakon utakmice.

„Utakmicu su počeli sa dosta ideja koje nisu imali ranije. Mi smo im dozvolili da se razigraju, što su oni i iskoristili. Ipak, uprkos lošoj igri rezultat ne pokazuje pravo stanje onoga što se dešavalo na terenu“.

Uprkos katastrofalnoj igri protiv Njemačke Diego Maradona nije ništa zamjerao svojim igračima. Zahvalio im se na odličnim igrama u dosadašnjem toku prvenstva, te istakao kako ova generacija igrača može do velikog rezultata u budućnosti.

„Želim da se zahvalim svim mojim igračima koji su doprinijeli našem nastupu na SP-u, kao i trenerima i navijačima. Naš san nije postao stvarnost, ali se u Argentinu vraćamo ponosni. Želim ovim igračima da nastave dokazivati svoju vrijednost. Ponosan sam na svoje igrače i još jednom im hvala“, nastavio je Maradona, koji je još jednom stao u odbranu Messija.

„Messi nije pogodio, šutirao je mnogo puta, ali su golmani odlično branili njegove udarce. Odigrao je SP na visokom nivou, trudio se. Njegove suze u svlačionici nakon poraza dirnule su me. Oni koji kažu da se ne trudi u dresu reprezentacije su glupi“.

Jedan od novinara je Maradonu pitao i o mogućoj ostavci na mjesto selektora. Diego je dao odgovor koji može biti i da i ne. Diego je rekao kako nije razmišljao o tome. Ipak, tek mu slijedi najteži period. U Argentini će biti mnogo pitanja o mnogim stvarima, posebno o nekim igračima koji nisu bili u reprezentaciji, a trebali su.

„Trenutno nemam energije ni za što. Gledajte, mogu otići sutra, ali najvažnija stvar je da smo pokazali svijetu da možemo igrati bez straha i brige. Moramo dobro razmisliti šta ćemo uraditi. Ne znam šta ću učiniti, jer nisam razmišljao o tome. Svi moramo razgovarati s našim porodicama i donijeti odluku“, zaključio je Diego Maradona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.