Ništa ne rizikuju: Barca već pronašla zamjenu za Umtitija

Čekaju rasplet situacije

Ništa ne rizikuju: Barca već pronašla zamjenu za Umtitija

Endin Čaušević

Francuski defanzivac Samuel Umtiti još uvijek nije odlučio da li će na kraju sezone ostati u Barceloni nakon što je veliki interes za njega pokazao Manchester United.

Umtiti s Barcelonom ima ugovor na još tri sezone, ali veoma lako bi se moglo desiti da na ljeto napusti Camp Nou jer u ugovoru ima otkupnu klauzulu od "skromnih" 60 miliona eura. Francuz je priznao da želi ostati u Barci, ali da klub mora ispuniti njegov uslov i dati mu znatno veću platu.

Ovaj defanzivac trenutno u Barceloni godišnje zarađuje oko dva miliona eura, a u klubu će ostati samo ukoliko mu Blaugrana ponudu platu od oko devet miliona eura godišnje. U suprotnom veoma Umtiti će najvjerovatnije karijeru nastaviti u Manchester Unitedu.

U Barceloni još uvijek nisu donijeli odluku da li će ispuniti Umtitijev uslov ili će ipak rizikovati i pustiti da da ode. Navodno, Barca je već našla i zamjenu za francuskog defanzivca, te će na Camp Nou dovesti igrača Seville, Clementa Lengleta, ukoliko Umtiti napusti klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi