Ništa novo: Benko pred titulom najboljeg strijelca

Lista strijelaca Premijer lige BiH

Ništa novo: Benko pred titulom najboljeg strijelca

Midhat Šljivak

Napadač Sarajeva Leon Benko i dalje je vodeći strijelac Premijer lige BiH.

Iako protiv gradskog rivala Željezničara nije uspio postići pogodak, hrvatski napadač je i dalje uvjerljivo prvi strijelac lige sa 15 pogodaka.

Brazilac Wagner Santos iz Širokog već dugo nije postigao gol. On je još uvijek na cifri od 10 pogodaka, ali za leđima ima grupu fudbalera koji bi mu se uskoro mogli priključiti na drugoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čak pet fudbalera postiglo je devet pogodaka. Mersudin Ahmetović i Zajko Zeba iz Slobode, Amer Bekić iz Sarajeva, Haris Dilaver iz Mladosti, te Jasmin Mešanović iz Zrinjskog su na ovoj listi, ali teško da će neko od njih do kraja sezone uspjeti ugroziti Benku.

igrač klub broj golova
Leon Benko FK Sarajevo 15
Wagner Santos Lago NK Široki Brijeg 10
Mersudin Ahmetović FK Sloboda 9
Zajko Zeba FK Sloboda 9
Jasmin Mešanović HŠK Zrinjski 9
Haris Dilaver FK Mladost 9
Amer Bekić FK Sarajevo 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi