Stranci na derbiju: Od Hrvatske i Srbije do Brazila i Sirije

Veliki broj igrača iz inostranstva

Stranci na derbiju: Od Hrvatske i Srbije do Brazila i Sirije

Veliki sarajevski derbi je odavno prevazišao lokalne okvire i meč u kojem sudjeluju samo domaći fudbaleri. Gradski rivali zajedno imaju ukupno 15 registrovanih stranaca i čini se da njihov broj odavno nije bio veći.

Sarajevo ima osam stranaca (ne računajući Mateja Delača), a Željezničar jednog manje i oni će sasvim sigurno dati jednu posebnu draž najvećoj utakmici bh. klupskog fudbala.

Svi znamo koliko ova utakmica znači domaćim igračima, posebno onim koji su rođeni u Sarajevu i koji od malena navijaju za svoj klub, ali atmosfera i žar koju derbi nosi nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pa tako ni fudbalere koji dolaze sa strane.

Tako će za nastup na 107. sarajevskom derbiju konkurisati pet igrača iz Hrvatske, četiri iz Brazila, tri iz Srbije, dva iz Slovenije i jedan iz Sirije. Većini bi nedjeljni derbi mogao biti prvi debitantski, dok je tu i nekoliko stranih igrača koji godinama unazad učestvuju u njemu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
1/16 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi