Ništa od Herthine žalbe, Fortuna ubrzo i službeno u Bundesligi

Uzalud vam trud svirači

Ništa od Herthine žalbe, Fortuna ubrzo i službeno u Bundesligi

E. Škorić

Od Herthine žalbe za ponovno odigravanje uzvratne utakmice play-offa za Bundesligu u Düsseldorfu nema ništa.

Sportski sud Njemačkog nogometnog saveza (DFB) donio je odluku da se uzvratna utakmica između Fortune i Herthe neće ponoviti.

 

Podsjetimo da su navijači Fortune u Düsseldorfu utrčali u teren pomisleći da je sudac Wolfgang Starke odsvirao kraj, a onda su nakon višeminutne pauze morali natrag na tribine, da bi se kasnije utakmica i nastavila te je završena rezultatom 2:2, što je Fortuni donijelo plasman u Bundesligu, a Herthi ispadanje u "cvajtu".

 

"Žalba je bila neuspješna, jer Hertha nije uspjela dokaazti da je incident direktno utjecao na konačni rezultat utakmice", izjavio je sudac sportskog suda Hans E. Lorenz. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Sada berlinski klub ima 24 sata "pride" da uloži žalbu na donesenu presudu, a ako se to ne dogodi, Fortuna je i službeno novi član Bundeslige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.