Ništa od izručenja: Mamić ne može biti izručen Hrvatskoj
Sud BiH donio je odluku po kojoj Mamić ne može biti izručen RH

Pravomoćna odluka suda

Ništa od izručenja: Mamić ne može biti izručen Hrvatskoj

Prizvino vijeće suda Bosne i Hercegovine donijelo je pravomoćnu odluku po kojoj Zdravko Mamić neće biti izručen Republici Hrvatskoj jer za to nisu ispunjene zakonske pretpostavke, objavljeno je danas iz središta tog suda u Sarajevu.

U priopćenju objavljenom na mrežnim stranicama suda stoji kako je Prizivno vijeće Odjela za opći kriminal, u postupku po zamolnici pravosudnih tijela Hrvatske od 11. lipnja ove godine za izručenje Zdravka Mamića, u cilju vođenja kaznenog postupka pred Županijskim sudom u Osijeku po optužnici za počinjenje kaznenog djela zločinačko udruživanje i zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, odlučujući o ocjeni ispunjenosti zakonskih pretpostavki za izručenje, donijelo rješenje kojim je potvrđeno prvostupanjsko rješenje Suda Bosne i Hercegovine od 29. kolovoza.

Tim je rješenjem utvrđeno da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Mamića. Prvostupanjsko vijeće je, analizirajući primjenu Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći i Ugovora o izručenju potpisanog između Bosne i Hercegovine i  Hrvatske, koji predviđa mogućnost izručenja i vlastitih državljana pod precizno utvrđenim uvjetima, utvrdio da u ovom slučaju nisu ispunjene pretpostavke  za izručenje bivšeg čelnika "Dinama" s obzirom na to da kazneno djelo za koje je optužen u Hrvatskoj nije propisano kao kazneno djelo u BiH. Zdravko Mamić pobjegao je u BiH u lipnju 2018. godine, samo dan uoči izricanja osuđujuće presude po optužnici koja ga je teretila za izvlačenje novaca iz "Dinama", prenosi Hina. U toj ga zemlji, u kojoj boravi u Međugorju, od izručenja štiti bosanskohercegovačko državljanstvo.

Top Komentari

Gari Garinča
Neka te ovdje Maminjo. Pokazi ovim nasim uhljupima kako se pravi klub i novac.
7 0
Adnanos
****ga koliko je samo ljudi iz BIH pobijeglo u Hrvatsku i izbjeglo zatvor. Kako je onaj pobijegao sto je ubio Vedrana i jos njih dosta.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi