Ništa od povratka u Hajduk, Lovre Kalinić ide u Ligue 1

Hrvatski golman na posudbi

Ništa od povratka u Hajduk, Lovre Kalinić ide u Ligue 1

Iako su se u proteklom periodu pojavile špekulacije da bi se 29-godišnji čuvar mreže Lovre Kalinić ove zime čak mogao vratiti u Hajduk, od toga neće biti ništa.

Lovre Kalinić je ponikao u Hajduku koji ga je 2017. godine prodao Gentu. Ubrzo je, 2019., godine uslijedio njegov novi transfer pošto ga je belgijski klub za oko šest miliona eura prodao Aston Villi.

Ipak, nije se Kalinić uspio izboriti za minutažu, a krajem prošle godine je postalo jasno da je potpuno u drugom planu na Villa Parku.

Tada su se i pojavile špekulacije o mogućem povratku u Hajduk, ali je Villa odlučila poslati Kalinića na posudbu u Toulouse do kraja sezone.

Tako će Kalinić u trenutno posljednjeplasiranoj ekipi francuske Ligue 1 boraviti do narednog ljeta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"29-godišnjak ide u Francusku u potrazi za minutažom kako bi zacementirao svoje mjesto u reprezentaciji Hrvatske za predstojeće Evropsko prvenstvo", stoji u saopštenju Aston Ville.

Kalinić je od novembra 2014. godine član reprezentacije Hrvatske, a na SP-u odigranom u Rusiji prije dvije godine je upisao jedan nastup u dresu "Vatrenih".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi