Ništa od Premijer lige BiH s 12 klubova

Skupština N/FS BiH

Ništa od Premijer lige BiH s 12 klubova

Adnan Beganović

Na današnjem zasjedanju Skupštine Fudbalskog saveza Bossne i Hercegovine, koje još uvijek traje, raspravljalo se i o smanjenu broja članova Premijer lige.

Pred delegatima Skupštine bilo je nekoliko prijedloga, a većinom su se svodili na to da od sezone 2014/2015 Premijer liga broji 12 klubova. 

 

Međutim, ovakvi prijedlozi nisu usvojeni i to zahvaljujući delegatima Skupštine iz manjeg bosanskoherccegovačkog entiteta, koji su u jednom trenutku iznijeli prijedlog prema kojem bi Premijer liga brojala 18 članova jer kako isti tvrde, tako bi se fudbalski razvijale manje sredine u našoj zemlji.

 

Sve u svemu izgleda da je propao još jedan pokušaj spašavanja klupskog bh. fudbala, a treba dodati i da su delegati Skupštine iz RS-a odbili prijedlog o zajedničkoj ženskoj i malonogometnoj ligi.

 

Skupština je još uvijek u toku, a raspravljat će se o usvajanju novog Statuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.