Ništa od razmjene Santa Cruz - Džeko

Paragvajca, čini se, ipak ne žele u Wolfsburgu

Ništa od razmjene Santa Cruz - Džeko

Edmir Škorić

Wolfsburgu Roque Santa Cruz i novac za Edina Džeku, vijest je koja je prije nekoliko dana prostrujala medijskim nebom. No, menadžer napadača Manchester Cityja kazao je kako nema pojma o  interesu Wolfsburga za njegovog klijenta.

Špekulacijama oko transfera našeg reprezentativca, čini se, nema kraja. Ovaj put, Edin Džeko se ponovo našao u kontekstu sa engleskim Manchester Cityjem.

Navodno je Wolfsburg (bio) zainteresovan za paragvajskog reprezentativca Roquea Santa Cruza, pa je City, s ciljem da "smekša" Nijemce, ponudio upravo Cruza i pozamašnu svotu novca za najboljeg strijelca Bundeslige iz prošle sezone.

Ipak, takvim nagađanjima na kraj je stao Jan van Baal, menadžer 29-godišnjeg Paragvajca koji je ove sezone ubilježio samo dva nastupa za Građane.

"Nisam doznao za interes Wolfsburga. Oni nisu zainteresovani za igrača", rekao je Baal za Daily Express.

Dodajmo kako je Santa Cruz postigao dva pogotka u visokom trijumfu Paragvaja nad Hong Kongom u prijateljskoj utakmici koja je jučer odigrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.