Ništa od Višće: Bešiktaš doveo Babela

Ryan Babel pojačao turskog velikana

Ništa od Višće: Bešiktaš doveo Babela

Midhat Šljivak

Aktuelni prvak Turske, ekipa Bešiktaša, dovela je prvo pojačanje za 2017. godinu.

Novi član turskog velikana postao je holandski fudbaler Ryan Babel, koji je s Bešiktašom potpisao ugovor na dvije i po godine.

Ranije se s prelaskom u redove istanbulskog tima povezivao i Edin Višća. Međutim, od toga neće biti ništa, jer se Bešiktaš odlučio na 30-godišnjeg Holanđanina.

Babel je važio za veliku nadu holandskog fudbala. Karijeru je počeo u Ajaxu, da bi kao jedan od najboljih mladih fudbalera Evrope 2007. godine potpisao za Liverpool.

Međutim, četiri godine u Premiershipu mu nisu donijele mnogo. Babel je stagnirao, da bi potom igrao za Hoffenheim, Kasimpašu i Al Ain, a u junu je stigao u Deportivo.

Za tim iz La Corune je odigrao 12 utakmica i postigao je pet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi