Nistelrooy: Zamora je zaslužio poziv Capella

Nistelrooy: Zamora je zaslužio poziv Capella

Edmir Škorić

Hamburgov napadač, Nizozemac Ruud van Nistelrooy vjeruje kako je poziv selektora Fabio Capella zaradio Fulhamov golgeter Bobby Zamora.

Zamora je najboji Fulhamov strijelac, a svojim je golovima engleski klub odveo u polufinale Evropske lige. Pogađao je protiv Shakhtara, Juventusa, Wolfsburga...

"Mislim da Capello ne gleda na moderne stvari, on gleda djelotvornost više nego išta drugo. Zamora je definitivno kandidat za SP i vrlo je važan za momčad. Drži loptu, timski je igrač, trudi se i svestrani je napadač. Dokazao se na europskoj razini, što je također važno za njega. Postizanje golova u Evropskoj ligi čini ga atraktivnim za Capella", kazao je Nistelrooy.

Podsjetimo, Nistelrooyov HSV večeras u prvom susretu polufinala igra upravo protiv Zamore i Fulhama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.