Nisterlooy bi najradije u Galatasaray

Unatoč ponudama iz Engleske

Nisterlooy bi najradije u Galatasaray

Edmir Škorić

Napadač Real Madrida Ruud van Nisterlooy navodno je spreman odbiti sve ponude iz Engleske i potpisati za turski Galatasaray.

Bivši napadač Manchester Uniteda skoro pa sigurno napušta Real Madrid, a mnogi su njegovu budućnost predvidjeli na Otoku, odakle je i prešao u Madrid. Navodno, Liverpool, Stoke i Tottenham  žele ga u svojim redovima, ali bi se iskusni Holanđanin najradije pridružio svom sunarodnjaku Frank Rijkaardu, treneru Galatasaraya.

"Frank Rijkaard me nazvao i pitao da li želim doći u Tursku. Razmišljao sam o tome, jer Galatasaray je ipak veliki klub sa pozitivnim pristupom", kazao je Nisterlooy.

Naime, Turci su spremni ponuditi Realu 4 miliona dolara za iskusnog golgetera te potpisati na dvije i pol godine ugovor vrijedan osam miliona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.