"Nisu mi jasni ni PSG ni Buffon - zašto nije završio karijeru?"

Frey ističe da voli Gigija, ali...

"Nisu mi jasni ni PSG ni Buffon - zašto nije završio karijeru?"

Iako su mnogi očekivali da će legendarni Gigi Buffon po isteku ugovora sa Juventusom okončati svoju bogatu karijeru to se nije desilo. Buffon je napustio Juventus, ali je ubrzo potpisao za PSG, u kojem će po svemu sudeći biti opcija broj 2.

Francuz Sebastian Frey je baš kao i Buffon dugi niz godina branio u Seriji A, ali je ovaj nekadašnji golman Intera, Parme i Fiorentine svoju karijeru okončao prije tri godine, a kako je sada poručio u razgovoru za Gazzetta dello Sport nije mu jasna Buffonova odluka, ali ni odluka PSG-a da angažuje legedarnog Italijana.

"Ne razumijem dvije stvari. Nije mi jasno ni Gigijevo razmišljane, ali ni pogled na svari PSG-a. Kao prvo, zašto potpisati Buffona kada imate nekoga dobrog poput Alphonsea Areole? Uvijek sam volio Gigija, ispisao je historiju, ali da sam na njegovom mjestu završio bih karijeru. Volio bih da je karijeru okončao u Italiji", izjavio je Frey, pa dodao:

"Druga stvar, ako su ga doveli da bude lider u svlačionici, onda je to jedan izuzetno skup lider... PSG ima trojicu golmana na koje izdvaja 18 miliona eura, a najplaćeniji ima najmanju minutažu".

Top Komentari

Turgut
U pravu je a khalifa sef psg pisao da je juve najveci rival njima znaci mozda zato uzeli buffona da I’m be mrsi racune ali ipak sve ovo je ludo jer Gigi nije 30 godina nego deda covjece
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi