Niz Slavena prekinut u Kalesiji, Svatovac nezaustavljiv

Druga liga FBiH, grupa Sjever

Niz Slavena prekinut u Kalesiji, Svatovac nezaustavljiv

Midhat Šljivak

Veliki niz od devet utakmica bez poraza ekipe živiničkog Slavena stao je danas u Kalesiji. Domaća Bosna je bila bolja s minimalnih 1:0 u jednoj jako tvrdoj utakmici.

Gosti iz Živinica su došli u Kalesiju da se brane. U tome su i uspijevali sve do samog finiša meča kada je jednim potezom mladi Sedžid Fazlić riješio meč. Prekrasan gol iz slobodnog udarca je postigao ovaj fudbaler za pobjedu od 1:0.

Nezaustavljiva je u ovoj polusezoni ekipa Svatovca. Oni su danas u Poljicama savladali Radnik iz Lipnice s 3:0, te su uvjerljivo prvi tim Druge lige Sjever.

Mirnes Mehanović je doveo domaće u vodstvo u 41. minuti, da bi u nastavku Asmir Mehić i Dino Telalović dovršili goste za konačnih 3:0.

Sloga Simin Han polako posustaje. Prvoplasirani tim iz prošle sezone teško je poražen od Dizdaruše s 4:1, te su sada šest bodova iza Svatovca.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Druga liga Sjever, 10. kolo:

Svatovac - Radnik 3:0
Gradina - Posavina 1:0
Dizdaruša - Sloga Simin Han 4:1
Bosna Kalesija - Slaven 1:0
Priluk - Sloga Tojšići 4:0
Mladost - Prokosovići 3:1
Bosna Mionica - Mramor 1:0
Dinamo - Ingram 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.