Nizozemac greškom uhapšen zbog pokušaja ubistva: Osramotili su me...
Foto - EPA

Fudbaler Bournemoutha

Nizozemac greškom uhapšen zbog pokušaja ubistva: Osramotili su me...

M. Šljivak

Arnaut Danjuma, nizozemski reprezentativac i član engleskog Bournemoutha, greškom je završio iza rešetaka.

Danjuma je mirno šetao gradom kada se pored njega zaustavio automobil iz kojeg su iskočila dva policajca i krenuli su da ga hapse.

Nizozemski fudbaler je bio šokiran onim što se dešava i uzalud je molio da mu se objasni sve.

"Pitao sam zašto me hapse, ali oni su mi 'vikali' da začepim usta. Ništa mi nisu željeli odgovoriti i čekali su da im dođe pojačanje", otkriva Danjuma i tvrdi da ga je bilo izuzetno sramota.

"Bilo je stvarno sramotno. Ljudi su fotografisali, a ja sam bio bijesan i rekao sam neke stvari koje nisam trebao. Bio sam frustriran, ali srećom agent je rekao da nisam onaj kojeg traže i da mogu ići. Tražili su čovjeka koji je izbo drugu osobu", rekao je ovaj fudbaler.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sve se ovo desilo 16. marta, odnosno pred samo zatvaranje Velike Britanije, pa je u karanten Danjuma otišao pod pravom traumom.

Nizozemac je od ove sezone član Bournemoutha. Zbog povrede nije previše ig rao i nastupio je samo 10 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi