Nesvakidašnje slike iz Njemačke: Sudija se povrijedio, napustio je teren, a onda se čuo razglas...
FOTO: Werner Scholz

Navijači su bili u čudu

Nesvakidašnje slike iz Njemačke: Sudija se povrijedio, napustio je teren, a onda se čuo razglas...

Haris Zilić

Zanimljiva situacija danas je viđena u njemačkom trećeligaškom fudbalu na duelu Wehena i Meppena koji je završena iznenađujućom pobjedom gostiju rezultatom 1:2. Wehen je tako ostao trećeplasirani četiri kola prije kraja, dok je Meppen ovom pobjedom pobjegao sa začelja i ostao u utrci za opstanak u trećeligaškom društvu.

Međutim, jedna situacija je fudbalere i rezultat bacila u drugi plan.

U 25. minuti susret je prekinut jer se povrijedio pomoćni sudija Timon Oliver Schulz. Prilikom jednog trka se okliznuo i morala mu se ukazati pomoć. Povreda je bila ozbiljnija pa je na nosilima napustio stadion.

U tom trenutku nije bilo rezervnog sudije pa su domaćini morali brzo reagovati i došli su na nesvakidašnju ideju.

Spiker na stadionu je preko razglasa upitao navijače da li neko želi da bude linijski sudija do kraja utakmice?

Navijači su ostali u čudu i niko se nije javljao, a onda su kontaktirali najbližeg sudiju, to je bio je Jannis Jaschke koji je sudio Oberligu u blizini.

Oglasi

Pomenuti sudija je brzo stigao na stadion uzeo zastavicu, dres i stao na liniju i meč je nastavljen.

Ono što je posebno zanimljivo Jaschke sudi Oberlige, prije toga je sudio i Okružne lige, dakle trebaju mu još dva ranga da napreduje do 3. lige, međutim vandredna situacija je učinila svoje i ovaj mladi sudija je iznenada dobio šansu da debituje u trećem rangu i svoj posao je odradio vrlo dobro.

Sitaacija sa današnje utakmice odmah je postavljala dosta pitanja u njemačkoj sudijskoj organizaciji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Neki mediji u Njemačkoj već pišu da će od naredne sezone svaka utakmica u tri profesionalna ranga u Njemačkoj morati da ima rezervnog sudiju pored glavnog, dva pomoćnika i četvrtog arbitra.

Dakle, peti sudija će biti prisutan na stadionu i aktivirat se samo u slučaju sličnih situacija kao danas na meču Wehena i Meppena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi