Njemačka bez Jansena u Švedskoj

Njemačka bez Jansena u Švedskoj

Selektor rukometne reprezentacije Njemačke Heiner Brand objavio je spisak od 17 igrača za SP koje počinje sutra u Švedskoj. Pred prvu utakmicu u petak protiv Egipta Brand će otpisati još jednog igrača.

Objava spiska je sve šokirala u Njemačkoj, jer je otpao Torsten Jansen, jedan od najboljih njemačkih igrača svih vremena i čovjek za čije ime se vežu svi uspjesi Njemačke posljednjih deset godina. Brand je prije samo mjesec dana govorio kako mu je Jansen ključni igrač i u napadu i u odbrani, a jučer ga je bez milosti otpisao.

"Ovo je bila jedna od nejtežih mojih odluka od kako sam selektor. Toto je sve zadužio, dao je toliko toga reprezentaciji, ali ja moram tražiti ono najbolje za reprezentaciju. U ovakvim trenucima nema mjesta osjećajima. Bio je razočaran kada sam mu saopštio odluku, ali šta ćete takav je život", izjavio je Brand.

Na poziji lijevog krila će igrati Kielov Dominik Klein i Uwe Gensheimer. U petak će Brand sa spiska skinuti još jedno ime, a najviše šansi za to ima treći golman Carsten Lichtlein, mada bi lako mogao otpasti i Adrian Pfahl.

Na spisku su: Johannes Bitter, Silvio Heinevetter, Carsten Lichtlein, Christian Sprenger, Patrick Groetzki, Dominik Klein, Uwe Gensheimer, Oliver Rogisch, Sebastian Preiss, Pascal Hens, Jacob Heinl, Adrian Pfahl, Michael Kraus, Sven - Soren Christophersen, Holger Glandorf, Lars Kaufmann i Michael Haas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.