Njemačka dobila Srbiju nakon dva produžetka

Njemačka dobila Srbiju nakon dva produžetka

Odigrane su još četiri utakmice drugog kola Mundobasketa, a pobjede su upisale reprezentacije Hrvatske, Grčke, Francuske i Njemačke, koja je senzacionalno nakon dva produžetka bila bolja od Srbije.

Vjerovatno najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu prvenstva su odigrali Njemačka i Srbija, a pobjedu je upisala Njemačka rezultatom 82:81 nakon dva odigrana produžetka. Njemačka je bila pred pobjedom u regularnom dijelu, ali je Rašić 20 sekundi prije kraja pogodio tricu za 69:69 i produžetak. U prvom prdoužetku je Njemačka imala loptu u posljednjem napadu, ali je Hamann bio neprecizan i završilo je 73:73.

U drugom produžetku je Njemačka bila bolja, smirenija, dok su igrači Srbije nekako ishitreno šutirali bez mnogo razmišljanja. Na kraju je pobjeda sasvim zasluženo pripala Njemačkoj. Hendrik Jagla je sa 22 poena i 9 skokova bio najbolji kod Njemačke, a Kosta Perović sa 20 poena kod Srbije.

U odličnoj utakmici Grčka je protiv Portorika slavila sa 83:80 i upisala drugu pobjedu, dok je Portoriku ovo drugi poraz. I danas su Portorikanci odigrali dosta dobro, ali im je ponovo sreća okrenula leđa. Ipak, treba napomenuti da su Grci u posljedne dvije minute imali veliki sudijski vjetar u leđa, koji im je dosta pomogao u pobjedi nad Portorikancima.

Fantastičnu utakmicu je odigrao play Grčke Vasilis Spanolulis, koji je ubacio 28 poena uz odličan šut za tri poena 4/6. Pored njega odlični su bili Dimitris Diamantidis (12 poena, 5 skokova, 7 asistencija), Kostas Tsartsaris (14 poena) i Ioannis Bourousis (12 poena, 9 skokova). Kod Portorika su najbolji bili Jose Barea sa 20 i Peter Ramos sa 16 poena, dok Carlos Arroyo zbog povrede nije ni igrao.

Francuska je protiv Libanona upisala rutinsku pobjedu rezultatom 86:59. Libanon je nakon deset minuta igre gubio 20:22 i do tada je bio u igri, kasnije je rezultat rastao iz minute u minutu i Francuska je zasluženo slavila drugu pobjedu. Mickael Gelabale je upisao 18 poena, a Alain Koffi 17 kod Francuske, dok je Jackson Vroman kod Libanona bio najbolji sa 19.

Hrvatska je odigrala protiv Irana onako kako su SAD protiv njih jučer i upisala je prvu pobjedu na prvenstvu rezultatom 75:54. Čak 11 trica su pogodili izabranici Josipa Vrankovića, dok su Iranci pogodili samo dvije. Roko Ukić i Bojan Bogdanović su sa po 13 poena bili najefikasniji kod Hrvatske, Ante Tomić je dodao 12, dok je kod Irana ponovo odličan bio Hamed Haddai sa 27 poena i 9 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije