Aleksandar Pavlović otkrio klub za koji navija na Balkanu: "Sad će cijela porodica da me mrzi..."
Pavlović birao između Srbije i Njemačke, a odlučio se za zemlju u kojoj je rođen i odrastao, a ne za zemlju porijekla (Foto: EPA)

Mlada zvijezda Bayerna

Aleksandar Pavlović otkrio klub za koji navija na Balkanu: "Sad će cijela porodica da me mrzi..."

Edmir Škorić

Fudbaler njemačkog viceprvaka Bayerna i reprezentativac Njemačke srpskih korijena, Aleksandar Pavlović, otkrio je najdraži tim na prostoru bivše Jugoslavije.

Pavlović je jedan od najtalentovanijih fudbalera, a sa 20 godina već je postao važan za igru Bayerna. On je dobrim igrama privukao pozornost njemačkog selektora Juliana Nagelsmanna, a istodobno ga je na sve načine pokušavao pridobiti Fudbalski savez Srbije.

Ipak, kao bivši mladi njemački reprezentativac pristao je da igra za Njemačku, pa ga je Nagelsmann uvrstio među fudbalere koji idu na Evropsko prvenstvo, čime je ugašena i posljednja nada da bi mogao nositi dres Srbije.

Mladoj zvijezdi Bayerna Srbija mnogo znači, to je zemlja njegovih roditelja, tamo su mu korijeri, pa je sasvim normalno da ima i omiljeni klub iz te zemlje.

„Moja cijela porodica navija za Partizan, samo sam ja miks. Volim Crvenu zvezdu zbog stadiona. Kada sam u Srbiji, ponekad odem na stadion, veoma je lijep. Teška odluka. Hajde da kažem – Crvena zvezda. Sad će cijela porodica da me mrzi, ali šta da radim (smijeh)", rekao je Pavlović za njemačke medije.

Oglasi

Govorio je i o pozivu koji je dobio iz Srbije ranije.

"Lijep je osjećaj što se Fudbalski savez Srbije toliko trudio oko mene. Odluka koju sam donio nije bila laka, jer imam osjećanja i prema zemlji porijekla. Naravno, navijam i za Srbiju".

Prokomentarisao je i boravak u Srbiji.

„Moji baka i deka žive na selu u blizini Beograda. Trudim se da ih posjećujem jednom godišnje. Tamo se uvijek odmaram, igram se sa kucama i macama. Lijepo je. A, hrana je najbolja“, dodao je Pavlović.

Već sada vezista ima tržišnu vrijednost od 30 miliona eura i smatra se budućnošću Bayerna. U minuloj je sezoni upisao 25 nastupa, te je postigao dva gola uz dvije asistenciej, dok je na terenu proveo 1658 minuta.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Na Euru se nada da će također dobiti priliku za igru, a Njemačka igra u grupi sa Škotskom (14. juni), Mađarskom (19. juni) i Švicarskom (23. juni).

Prije toga će Nijemci igrati s Grčkom 7. juna prijateljski meč kod kuće, a u Ligi nacija igrat će do kraja godine mečeve protiv Mađarske, Nizozemske i Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

NKZ1922
Drugim riječima, boli ga racku i za jedne i za druge
0 1
Oblivion
Ne kontam kakve ovo veze ima sa BiH....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi