Ukrajina nije naplatila dobru igru protiv Njemačke
Foto: EPA

Pobjeda Elfa

Ukrajina nije naplatila dobru igru protiv Njemačke

M. Šljivak

Reprezentacija Njemačke pobijedila je Ukrajinu s 2:0 u susretu prvog kola grupe C Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Odlično prvo poluvrijeme donio je meč u Lilleu, a prvu šansu je propustila Ukrajina. Evgen Konoplyanka je šutirao, ali je Manuel Neuer sjajno odbranio.

Nakon nekoliko minuta mirne igre, Njemačka je došla do vodstva. Centirao je Toni Kroos, a na pravom mjestu je Shkodran Mustafi, koji je pogodio za prednost od 1:0.

Međutim, Ukrajina nije posustala, već je imala nekoliko sjajnih prilika. Khacheridi je imao šut glavom, Neuer je spektakularno odbranop, da bi zatim i Khedira na drugoj strani pokušao, ali Pyatov je sjajno odbranio.

Ukrajina je dominirala u prvom poluvremenu. Boateng je s gol-linije spasio mrežu Njemačke, pa se na odmor se otišlo minimalnim vodstvom Elfa.

Ekipa Joachima Lowa dobro je ušla u drugo poluvrijeme. Kroos je na otvaranju pogodio stativu, a zatim ponovo prijeti i Khedira, ali Pyatov ponovo brani. S druge strane pokušaj Rakitskyog sigurno hvata Neuer.

Do kraja još nekoliko pokušaja na obje strane. Pyatov je branio odlično na golu Ukrajinaca, koji su Elf pritisli ponovo u posljednjim minutama meča. Ipak, Njemačka golom Schweinsteigera u nadoknadi dolazi do pobjede od 2:0.

EP, grupa C, 1. kolo:

Njemačka - Ukrajina 2:0 (Mustafi 19', Schweinsteiger 90+3')

Njemačka: Neuer, Mustafi, Hector, Howedes, Khedira, Ozil, Draxler, Muller, Boateng, Kroos, Gotze.

Ukrajina: Pyatov, Khacheridi, Stepanenko, Yarmolenko, Zozulya, Kovalenko, Konoplyanka, Shevchuk, Sydorchuk, Fedetskiy, Rakitskiy.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi