Njemačka i Poljska potvrdile nastup u osmini finala
Foto: EPA

Pobjede u trećem kolu

Njemačka i Poljska potvrdile nastup u osmini finala

Midhat Šljivak

Reprezentacije Njemačke i Poljske ostvarile su plasman u osminu finala Evropskog prvenstva. Obje selekcije večeras su pobjedama potvrdile plasman među 16 najboljih selekcija Starog kontinenta.

Njemačka je s 1:0 pobijedila Sjevernu Irsku, iako je trijumf mogao biti mnogo uvjerljiviji, ali su se igrači Elfa propisno ispromašivali.

Naročito se to odnosi na Thomasa Mullera. Ofanzivac Bayerna je pogađao okvir gola dva puta, te je imao još nekoliko zaista sjajnih prilika, no nije mu se dalo.

Zato je svoju šansu iskoristio Mario Gomez. Muller je asistirao, a mrežu Sjeverne Irske je pogodio Gomez za prednost od 1:0.

Ovaj pogodak se na kraju ispostavio i kao jedini na večerašnjoj utakmici, iako su se redale šanse pred golom Sjevernih Iraca.

Nijemci su ostvarili prolaz dalje, dok će Sjeverna Irska sačekati rasplet ostalih grupa.

U drugom meču Poljska je s 1:0 pobijedila Ukrajinu, te je također osigurala prolaz dalje.

Potvrdu plasmana Poljske među najbolje selekcije na EP stigla je u 54. minuti, kada je mrežu očajnih Ukrajinaca pogodio Kuba Blaszczykowski za konačan rezultat susreta od 1:0.

Grupa C, 3. kolo:

Sjeverna Irska - Njemačka 0:1 (Gomez 30')

Ukrajina - Poljska 0:1 (Kuba  54')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti