Nijemci potpisali novi ugovor s Adidasom

Nevjerovatna zarada za Njemačku

Nijemci potpisali novi ugovor s Adidasom

Endin Čaušević

Fudbalski savez Njemačke (DFB) objavio je danas da je potpisan novi ugovor sa kompanijom Adidas.

Adidas je sponzor reprezentacije Njemačke skoro od samog početka, a ova saradnja danas je zvanično produžena do 2022. godine. Iz DFB-a su poručili da se sve završilo za jako kratak period, te da su sretni što će Adidas i dalje biti njihov proizvođač opreme.

Također, poznato je da će Fudbalski savez Njemačke na osnovu novog ugovora zaraditi oko 200 miliona eura. Iako je Adidas godišnje nudio 25 miliona eura, na kraju je DFB uspio da dobije nešto više novca.

Prema pisanju njemačkih medija čelnici Adidasa bili su spremni na sve samo da zadrže sponzorski ugovor sa aktuelnim prvacima svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije