I onda smo mi u BiH nepošteni? Sramota na utakmici u Njemačkoj kakva se ne pamti

Čak 12 minuta se gosti dodavali

I onda smo mi u BiH nepošteni? Sramota na utakmici u Njemačkoj kakva se ne pamti

Edmir Škorić

Bizarni prizori zabilježeni su u četvrtom rangu njemačkog nogometa na duelu između FSV Frankfurta i SV Elversberga.

Gosti su prije dva dana na ovom teškom gostovanju poveli preko Suera u drugoj minuti, ali je autogolom Weissa u 25. rezultat bio izjednačen.

Tih 1:1 gostima je garantovalo promociju u viši rang, a oni su uspjeli da zadrže rezultat do kraja i da ispred Ulma izbore prvo mjseto i kolo prije kraja obezbijede plasman u viši rang.

Interesantno da je bod domaćeg FSV Frankfurtu garantovao ostanak u ligi, pa su se i jedni i drugi složili da meč završi neriješenim ishodom.

Posljednjih 12 minuta gostujući nogometaši držali su loptu u svom posjedu, sve dok sudija nije označio kraj meča. Dodavali su se s jedne na drugu stranu, smireno, a onda je počelo veliko slavlje.

Jedni slave plasman u viši rang, drugi sretni što neće ispasti iz trenutnog šampionata. Pošteni Nijemci, nema šta...

Thomas Brendel, sportski direktor FSV-a, branio je ponašanje igrača: ""Gostujući nogometaši nisu igrali prema naprijed, bili su zadovoljni bodom, a mi nismo pokušavali oduzeti loptu. Mislim da je to razumljivo. Dvije druge ekipe bi na našem mjestu učinile isto".

Top Komentari

Dragan_B
Čekaj ba koji "mi" ?!
9 0
Zulfikar
Da ali ovi Njemci imaju stadion, gdje je se fino mogu dodavati dok se kod nas dodaju na njivama.
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti