Njemačka odradila posljednji trening pred sutrašnji meč na Bilinom polju
Stefan Kuntz nije bio raspoložen za izjave medijima iz BiH, koji su posmatrali večerašnji trening

Mlada selekcija Elfa igra protiv BiH

Njemačka odradila posljednji trening pred sutrašnji meč na Bilinom polju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija Njemačke večeras je na stadionu Bilino polje odradila i zvanični trening uoči sutrašnjeg meča protiv selekcije Bosne i Hercegovine.

Dvostruki prvaci Evrope u ovom uzrastu, a posljednji put 2017. godine u sutrašnji duel ulaze kao favoriti, ali to će morati i opravdati na terenu, protiv Bosne i Hercegovine, koja ima pozitivan skor kada su u pitanju mlade selekcije i utakmice protiv Njemačke.

Njemačke je svoju kvalitetu pokazala već u gostima protiv selekcije Welsa, kojeg su savladali 1:5 i time pokazali da su prvi favoriti grupe. BiH s druge strane kvalifikacije je otvorila pobjedom protiv Moldavije, te remijem u gostima protiv Belgije. Selektor Njemačke je Stefan Kuntz, nekadašnji reprezentativac Njemačke, koji već tri godine sjedi na klupi mlade selekcije Njemačke. Treba istaći da je prije četiri dana Njemačka igrala prijateljski duel protiv Španije, a rezultat je glasio 1:1, strijelac za selekciju Elfa bio je Nico Schlotterbeck,

Treba istaći da je BiH prije 17 godina u Zenici u prijateljskom meču pobijedila Njemačku sa senzacionalnih 5:1, a tada su za selekciju BiH igrali: Terkeš, Blatnjak, Pelak, Trivunović, dok su s druge strane igrali Kurany, Lauth, a selektor je bio Jurgen Koler.

Sutrašnji meč u Zenici počinje u 18. sati, a ulaz na stadion Bilino polje biće besplatan

Top Komentari

vanzemaljac
Realno: Sve bolje od 0:3 bih za mene bio uspjeh.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi