Njemačka pobjedila Francusku, Brazil treći

Francuska druga u grupi A

Njemačka pobjedila Francusku, Brazil treći

M. Maksimović

Posljednje kolo grupne faze takmičenja u grupi A ponudilo je iznenađenje, Njemačka je pobjedila Francusku 32:30, pa će u osminu finala Francuska kao drugoplasirana u grupi A.

Publika je u dvorani Sant Jordi uživala, obe selekcije u borbi za prvo mjesto su ponudile vrhunski odličan rukomet.U prvom dijelu se igra u serijama, Francuska je imala dvije po 4:0, Njemačka jednu, na poluvremenu je bilo 16:16.I u nastavku imamo sličnu situaciju, s tim da je Njemačka u 47 minuti golom Groetkog za vodstvo Njemačke 27:22.

 

U posljednjih pet minuta ušlo se vodstvom Njemačke 30:28, Abalo nije zabio sedmerac, Njemačka je sa čovjekom manje otišla na + 3. Heinevetter je upisao desetu odbranu, pa je Francuska došla u teško situaciju.Kod 31:30, Francuzi su pokušali doći do izjednačenja, ali je Groetzki, najbolji strijelac sa šest golova presudio svjetskim prvacima.Omeyer je imao sao dvije odbrane, Karabatić je postigao osam, Abalo šest. Francuzi nisu iskoristili tri sedmerca.

 

Tunižani su prvu fazu zaključili sa tri pobjede. Treća je ostvarena protiv Argentine 22:18. Utakmica je odlučena u posljednjih deset minuta. Boughanmi je u tom periodu od šest golova Tunisa, zabio četiri, Argentinci se nisu uspjeli približiti iako su se trudili. Ben Salah je utakmicu zaključio sa pet golova, Boughanmi i Tej su dodali po četiri, dobar na golu je bio Magaiez sa 14 odbrana.

 

Brazil je iznad svih očekivanja igrao u prvom krugu, sa šest bodova selekcija Jordia Ribere je završila na trećem mjestu.Za razliku od ambiciozne Crne Gora koja je na kraju izgubila i petu utakmicu.Duel između Brazila i Crne Gore je bio otvoren do posljednjeg trenutka. Minutu i 12 sekundi prije kraja Fernando Jose Pacheco odvodi Brazil na +2, Santos je zaradio dvije minute što je kaznio Simović.

 

12 sekundi prije kraja petim golom Pachecho je zapečatio sudbinu Crne Gore, Ševaljević je postavio konačnih 26:25.Crnogorcima nije pomoglo ni sedam golova Rakčevića, ni pet Ševaljevića, pa ni 19 odbrana Mijatovića.Felipe Ribeiro je bio prvi strijelac Brazila sa sedam golova, Pacheco drugi sa pet. Njemačka je prva, Francuska druga, Brazil treći, dok je Tunis četvrti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.