Šest golova za 67 minuta: Kakav meč u Minhenu

Njemačka vodi 4:2

Šest golova za 67 minuta: Kakav meč u Minhenu

E. Škorić

Portugal je poveo, pa stao, Njemačka vodi s 4:2 u derbiju 2. kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Vjerovatno i najbolj utakmicu Evropskog prvenstva igraju Njemačka i Portugal na Allianz Areni u Minhenu. Već je postignuto šest pogodaka, a Njemačka vodi 4:2.

U 15. minuti nakon kontre i sjajne akcije Portugal je poveo trećim golom Cristiana Ronalda na turniru i 107. za nacionalni tim.

Sve se promijenilo nakon toga. S dva autogola Njemačka je do poluvremena stigla do preokreta. Ruben Dias je u 35. postigao autogol nakon udarca Kaija Havertza, a u 39. minuti Raphael Guerreiro je zatresao vlastitu mrežu.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

U 51. minuti je Havertz pogodio za 3:1 na asistenciju Gosensa, a onbda je i sam Gosens glavom lijepo pogodio na ubačaj Kimmicha u 61. minuti.

Smanjuje Portugal u 67. minuti. Ronaldo asistent, a Diogo Jota je strijelac i Portugal će pokušati da se u preostalih 20-ak minuta u potpunosti vrati u meč.

Promo

Top Komentari

miki30
Njemačka i protiv Francuske nije bila uopšte loša, igrali lopte, Francuzi igrali kontre i pobjedili autogolom Hummelsa. Teže osvojiti evropsko nego svjetsko prvenstvo, mnogo kvalitetnih ekipa.
4 1
Maestro
Izgleda da nije isti kriterij suđenja igrač je bio u ofsajdu kad je išao na loptu imao je namjeru da dira loptu ista situacija je bila u prvom poluvremenu samo što je Njemačkoj gol poništen
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi