Njemačka pregažena, Španci čuvajte se!

Kadeti u polufinalu Evropskog prvenstva

Njemačka pregažena, Španci čuvajte se!

Midhat Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva. Bh. kadeti su u četvrtfinalu savladali Njemačku rezultatom 70:54, te su ostvarili plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine.

Dosta nervozno su naši košarkaši ušli u meč. Nijemci su poveli sa 6:3, ali je zatim uslijedila potpuna dominacija bh. košarkaša. 

Već do kraja prve dionice predvođeni Njegošem Sikirašom i Džananom Musom, naša selekcija stiže do osam poena prednosti, 14:6.

Nastavila se sjajna igra naše reprezentacije i u drugoj dionici. Sikiraš i Musa su bili nezaustavljivi, odbrana je funkcionisala zaista fenomenalno, pa je naša selekcija do poluvremena stekla 22 poena prednosti, 39:17.

Nastavak meča ponudio je ponovo mnogo bolju igru naše selekcije. Prednost je konstantno bila preko 20 poena, Nijemci nisu imali šanse da se vrate u meč, a na ulasku u posljednju dionicu bilo je 21 razlike u korist izabranika Josipa Pandže, 51:30.

Uspjeli su Nijemci u posljednjoj dionici da spuste prednost. Na nešto više od četiri minute do kraja su stigli do minus 13, ali su naši uspjeli da sačuvaju prednosti, te su došli do velike pobjede i plasmana u polufinale Evropskog prvenestva, a prva košarkaška selekcija koja će igrati na Svjetskom prvenstvu.

Džanan Musa je predvodio naš tim sa 25 poena, 13 skokova i devet asistencija, Njegoš Sikiraš je dodao 21 poen, dok je kod Njemačke Weidmann ubacio 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.