Njemačka 'prepisuje' od BiH:  Zabrana odlaska na gostovanja?

I to je moguće!

Njemačka 'prepisuje' od BiH: Zabrana odlaska na gostovanja?

Nedavni navijački ispadi na bundesligaškoj utakmici između Borussije M'gladbach i Kölna šokirali su njemačku javnost.

Huligani gostujućeg tima završili su na travnjaku Borussia Parka i to u bijelim kombinezonima, nakon što su prethodno na tribinama upalili desetak baklji.

Derbi Rheine tako je završen neslavno iako su domaći fudbaleri slavili golom Xhake u samom finišu utakmice za minimalnu pobjedu od 1:0.

Nakon ispada uhapšena su dva huligana gostujućeg tima, a u DFB-u sve više razmišljaju o mogućem uvođenju dramatičnih sankcija. Iako je Njemačka uređena zemlja ni ona nije pošteđena čestih huliganskih ispada, kako na stadionima, tako i van njih.

DFB bi prema riječima pojedinih mogao i neke stvari "prepisati" od N/FSBiH. Vjerovali ili ne, ali je tako. Jedna od mogućih represivnih mjera za huligane moglo bi biti i skorije uvođenje mjere zabrana odlaska na gostovanja za navijače. Upravo ovom metodom se u dva navrata koristio Fudbalski savez naše zemlje.

"Da li će se odlazak na gostovanja zabraniti odlučit će i provjeriti neovisni Sportski sud", rekao je šef sigurnosti DFB-a, Hendrik Große-Lefert.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.