Njemačka propustila prvu meč loptu

Danci i dalje u igri

Njemačka propustila prvu meč loptu

Adnan Beganović

U drugom susretu 2. kola Grupe 1 Evropskog rukometnog prvenstva Danska je savladala Njemačku (27:25), pa je tako ostala u igri za plasman u polufinale.

Njemački rukometaši propustili su prvu meč loptu. Danska je večeras bila bolja i na kraju je sasvim zaslužena stigla do pobjede.

Njemačka je mnogo bolje otvorila susret i u 5. minuti imala je prednost od četiri gola (5:1). Međutim, Danci se brzo oporavljaju i već u 13. minuti dolaze do izjednačenja (6:6).

Do 21. minute Njemačka je bila u vodstvu, a onda Linberg postiže pogodak za prvo vodstvo Danaca (11:10), koje do kraja nisu ispuštali iz ruku. Na odmor se otišlo pri rezultatu 17:14 za Dansku, a u 37. minuti golom Mogensena izabranici Ulrika Wilbeka stigli su do najveće prednosti (21:16).

Iako se tada činilo da je utakmica prelomljena tako nisu mislili njemački rukometaši, koji u 47. minuti dolaze na gol zaostatka (24:23). Međutim, do kraja nisz uspjeli niti u jednom momentu doći do poravnanja, pa je Danska zasluženo slavila.

Kod Danske najefikasniji je bio Eggert sa 7 golova, dok su kod Njemačke sa po 4 gola najefikasniji bili Gensheimer, Theuerkauf, Kaufman i Haass.

EP, grupa 1, 2. kolo:
Danska - Njemačka 28:26 (17:14)
DANSKA: Landin (16 odbrana), Mogensen 4, Christiansen, Lauge 1, Lars Christiansen, Markussen 2, Eggert 7, Spellerberg, Svan Hansen, Lindberg 5, Toft Hansen 2, Cleverly, Sondergaard 2, Henrik Toft Hansen 1, Hansen 4, Nielsen. Trener: Ulrik Wilbek.
NJEMAČKA: Hens, Gensheimer 4, Roggisch, Klein 2, Pfahl, Wiencek 2, Theuerkauf 4, Glandorf 3, Heinevetter (12 odbrana), Christophersen, Groetzki, Lichtlein, Sprenger 3, Kaufmann 4, Haass 4. Trener: Martin Heuberger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti