Njemačka se ispromašivala u Wolfsburgu, Srbija izvukla remi

Prijateljski meč

Njemačka se ispromašivala u Wolfsburgu, Srbija izvukla remi

Fudbaleri Njemačke i Srbije odigrali su večeras prijateljski susret u Wolfsburgu. Na kraju nije bilo pobjednika jer je meč završen 1:1. 

Selektor Elfa Joachim Loew izveo je vrlo čudan sastav kreiran od fudbalera koji do sada nisu imali često priliku igrati za reprezentaciju. S druge strane Krstajiću je nedostajalo nekoliko fudbalera kao što su Kolarov ili Matić, a u tim okolnostima Orlovi su se, barem u prvom dijelu, bolje snašli.

Srbija je povela vrlo rano, tačnije u 12. minuti kada je sjajni Luka Jović postigao prvijenac u dresu nacionalnog tima. Orlovi su do odlaska na odmor imali nekoliko dobrih prilika, a najbolju je propustio Adem Ljajić kada je iz izgledne situacije šutirao preko gola.

Drugo poluvrijeme je potpuno pripalo Njemačkoj koja je stvorila mali milion šansi.

Da ne bi nabrajali svaku, spomenut ćemo prije svega onu Ilkayja Gundogana koji je bio vrlo blizu toga da izjednači, ali šut je u posljednji čas blokiran na gol crti.

Ipak, Nijemci su uspjeli da dođu do izjednačenja i to u 69. minuti kada je Goretzka pogodio. Do kraja su domaći mogli do pobjede, ali su propustili par prilika prije svega preko Reusa i Sanea.

Sada Njemačkoj slijedi kvalifikacioni susret protiv Holandije, a Srbiji protiv Portugala. Inače, osim ovog susreta igran je i prijateljski meč Vels - Trinidad i Tobago, a domaći su slavili sa 1:0 golom u 92. minuti.

Prijateljski susreti:

Njemačka - Srbija 1:1

Vels - Trinidad i Tobago 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi