Njemačka senzacija ostaje bez Lige prvaka?

Pravila se znaju, ali...

Njemačka senzacija ostaje bez Lige prvaka?

Njemački mediji objavili su da postoje velike šanse da RB Leipzig ne zaigra u Ligi prvaka, iako je to izborio na terenu. 

Novajlija u Bundesligi se našao pod istragom UEFA-e, jer se radi o klubu koji ima istu vlasničku strukturu kao i Salzburg, a iako nema izravne poslovne povezanosti dvaju klubova, jasno je da iza svega ustvari stoji Red Bull. 

UEFA-ino pravilo jasno nalaže kako dvije momčadi koje su pod vlasništvom iste kompanije ne smiju nastupati u istom takmičenju, pa će u tom slučaju, ukoliko se pravila budu slijedila, jedan od Red Bullovih klubova ostati bez Lige prvaka. To bi trebao biti Leipzig jer je Salzburg u prednosti kao prvak svoje zemlje, dok su Nijemci završili na drugom mjestu u Njemačkoj.

No, njemački mediji tvrdi kako su šanse da UEFA dopusti oba kluba nastup u Ligi prvaka 50:50, a ne treba izbaciti mogućnost Mateschitzovog zaobilaženja zakona. Red Bullov vlasnik je već "prevario" njemačke zakone tako što je prvo sredio da je vlasnik samo 49 posto oba kluba, a RB u imenu Leipziga je promijenio u Rasen Ball, pa je tako  zvanični naziv drugoplasiranog tima Bundeslige RasenBallsport Leipzig.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zanimljivo će biti vidjeti što će se na kraju dogoditi i hoće li Leipzig ostati bez historijskog sudjelovanja u Ligi prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije